Tuesday, 25 October 2016

Berusaha 😀

I need to know,
To what extent should I give a hope instead of giving up.

"Seri, kalau awak pandai... jangan simpan sorang2... Dia dah bula buat round-turn, so please stay"

Tp dalam nak berkongsi ni...kita risau betul kalau ada pihak yg berputus asa. Lg risau sebab tak tahu betul ke tidak apa yg nak diusahakan ni.

Dan utk itu, kita hajatkan perhatian dan bimbingan org terdekat..so that, perjalanan yg belum tahu hujung pangkal ni akan bebas dr apa2 yg boleh dikesalkan di masa akan datang.

Bapak skema ayat. 😝

Sunday, 16 October 2016

The not so favorite person adviced to be more realistic and let go of the things that I cant handle. 

Typical. 
But yes... Benda senang pun jd susah. 

Kdg2 jujur ni perlu bertapis. Yg tak perlu, jangan disuarakan. Bila org meneka dgn betul, kita tetap tak mampu nak mengiakan. 



Friday, 7 October 2016

Delusional

Mata tak boleh lelap.

Sambil terkulat2 terkebil2, terlintas kt fikiran...
"Am I really growing up?"

"You miss me?"
Sakit jantung.

Know what, sayang ni ada banyak spesis.

You treat me well, then it will be obvious that you mean something to me...and any sorts of confessions are not necessary, because I can't afford it.

Sekali lagi diulang, sayang ni ada banyak spesis.

Tapi, kita ni...helplessly, adalah seorang yg sangat sangat sangat suka fikir terlebih2...
takut itulah takut inilah

Sebab mudah rapuh, mudah keliru...dan kita takut org di sekeliling pun keliru.
Sebab ego tinggi sangat, pun ya jugak.

By right, love, appreciation, and affections shall be made much simpler.

They shall made us feel lighter, bukannye makin berat tenggelam lemas dan busuk. 

A simple phrase "I LOVE YOU" pun can express a big variety of intentions.





Saturday, 1 October 2016

Masih Rahsia

It becomes hard to explain when we suddenly realize how serious but uncertain it is.

Jujurnya, tipulah kalau kita tak mengharap supaya ini jd yg terakhir. But as we grow up, we'll find ourselves needing a longer time to consider and decide.

Bringing out the best of me, it worths more than having a bundle of lovely faces to show off in our 'wefie'

We can become toxic while we're at the lowest...and many will avoid our toxicity...little do we realize, a good one..out of so many so-called positive people, will be given a chance to neutralize everything...
While the fake ones are staying away.............

Calmness and secure. Harap deria rasa ini tidak menipu.