Thursday, 15 December 2016

Ketereh

I wonder if we have come to the stage which is stable enough for me to hold on to.

Kita bahagia menjadi saksi perubahan demi perubahan. Tipulah kalau tak ada sekelumit pun rasa untuk terus menjadi asbab dan seterusnya menikmati kebaikan2 yg terhasil.

But then still, rasa macam bukan kita yg layak. Masih trauma.
Masih rasa tergugat.
Masih rasa ragu2 untuk berpaut. erat.

To wholeheartedly declare that we  still got the chances and all the hopes in the world somehow scares me of the possible despair.

Ini bukan yg pertama. Tapi inilah yg paling hampir dan paling banyak membawa kita mengenang enam tahun yg lepas.

"Please, janganlah give up"

I'm not giving up. But in some matter, I just don't think competition is necessary.

Because in the midst of becoming better for the dream future, we are still unaware of what plans does He has for us.


Tuesday, 25 October 2016

Berusaha 😀

I need to know,
To what extent should I give a hope instead of giving up.

"Seri, kalau awak pandai... jangan simpan sorang2... Dia dah bula buat round-turn, so please stay"

Tp dalam nak berkongsi ni...kita risau betul kalau ada pihak yg berputus asa. Lg risau sebab tak tahu betul ke tidak apa yg nak diusahakan ni.

Dan utk itu, kita hajatkan perhatian dan bimbingan org terdekat..so that, perjalanan yg belum tahu hujung pangkal ni akan bebas dr apa2 yg boleh dikesalkan di masa akan datang.

Bapak skema ayat. 😝

Sunday, 16 October 2016

The not so favorite person adviced to be more realistic and let go of the things that I cant handle. 

Typical. 
But yes... Benda senang pun jd susah. 

Kdg2 jujur ni perlu bertapis. Yg tak perlu, jangan disuarakan. Bila org meneka dgn betul, kita tetap tak mampu nak mengiakan. 



Friday, 7 October 2016

Delusional

Mata tak boleh lelap.

Sambil terkulat2 terkebil2, terlintas kt fikiran...
"Am I really growing up?"

"You miss me?"
Sakit jantung.

Know what, sayang ni ada banyak spesis.

You treat me well, then it will be obvious that you mean something to me...and any sorts of confessions are not necessary, because I can't afford it.

Sekali lagi diulang, sayang ni ada banyak spesis.

Tapi, kita ni...helplessly, adalah seorang yg sangat sangat sangat suka fikir terlebih2...
takut itulah takut inilah

Sebab mudah rapuh, mudah keliru...dan kita takut org di sekeliling pun keliru.
Sebab ego tinggi sangat, pun ya jugak.

By right, love, appreciation, and affections shall be made much simpler.

They shall made us feel lighter, bukannye makin berat tenggelam lemas dan busuk. 

A simple phrase "I LOVE YOU" pun can express a big variety of intentions.





Saturday, 1 October 2016

Masih Rahsia

It becomes hard to explain when we suddenly realize how serious but uncertain it is.

Jujurnya, tipulah kalau kita tak mengharap supaya ini jd yg terakhir. But as we grow up, we'll find ourselves needing a longer time to consider and decide.

Bringing out the best of me, it worths more than having a bundle of lovely faces to show off in our 'wefie'

We can become toxic while we're at the lowest...and many will avoid our toxicity...little do we realize, a good one..out of so many so-called positive people, will be given a chance to neutralize everything...
While the fake ones are staying away.............

Calmness and secure. Harap deria rasa ini tidak menipu.

Wednesday, 14 September 2016

Thank you for torturing my mind. Thank you for making it obvious and well noticed that not everyone will share the pride and happiness to see our well being.
Thank you for reminding me that everyone regardless of what relationship they have with us, may turns to people who are not satisfied with our satisfaction.
So sad,
What ppl see is only, 'umur blum 30 dh dpt gaji best, da pakai honda city, dh merasa pegi vacation oversea'
Sadly they dont see the part
'umur 13 thn ayah dah sakit xbleh keje while they still get the chance of pegi keje ayah hantar, makan kt luar ayah blnje, pegi bercuti ayah sponsor until the age of 30'
And they hardly see how the 1k salary of their time are equal to or far more than 3k of our time. While they spend their 1k more on makeups, fancy clothes, outside dinner and lepakings, they dont see how youth of our time are very careful and particular not to waste a single cent especially while we are the one who contribute to pay the bills and expenses of our parents, not to mention, to provide a comfy car to drive your sick father with his wheelchair.
Kalau fikir nak simpan duit n kaya sorang2, ak duduk sewa kt flat tepi lrt station hr2 naik lrt je weh.
Bukanlah nak mengungkit. Tapi hati dah sakit bro.

Sunday, 17 July 2016

Harapan

Semoga dengan keputusan ini, aku mampu kembali ke dunia nyata.

Khilaf di hati, lidah tersasul, tingkah laku keliru....semoga masih ada peluang untuk diperbetulkan.

Allah, kita niatkan langkah ini keranaNya. Kalaupun mungkin jalannya perit, moga ada pertolongan dariNya.

Benar2 tersedar dgn kelirunya jiwa, benarlah di sini hanya medan ujian. Sayang, dan semoga hati kuat untuk melaluinya.

Kalau ada pun yang tinggal, moga ia hanya mengharap pada kebaikan yg hanya Dia layak memberi.

Semoga tak hilang namaMu di hati.

Wednesday, 25 May 2016

Go, and Rise

Sebab ini bukan yg pertama, jadi kau pun tak berharap supaya ini jadi yg terakhir.

Sebaliknya, kau faham dan kau redha dgn bentuk ujian sebegini yg kau dah semakin pandai untuk meramal...apa yg akan terjadi dan apa yg kau perlu lakukan.

You firmly deny, even to yourself...and you even create excuses to escape from the truth of your own heart.

Dan, sebab kau percaya kau bermaruah...thus you believe that you should be able to control your action and decision, though you may not be able to control what you feel.

Kerja syaitan...segala yg terlarang dijadikan indah.

Na'udzubillah...

Sambil mencari jalan keluar, supaya semuanya berlalu dgn lebih pantas.

Tuesday, 16 February 2016

Mimpi

Sempat terasa ketakutannya.
Tak pernah sungguh alami perasaan serupa.

Bila kau bergerak menuju ke satu tempat, yg kau tahu sebagai tempat utk menentukan nasib seterusnya. Gelisah, risau, cuak, takut, terlalu takut. Sebab kau yakin peluang untuk berpatah balik dan lakukan apa2 untuk selamatkan diri adalah mustahil. Sedih yg teramat sangat. Baru sedar, rupanya apa yg kau pernah takuti selama ni tak mampu lawan dgn rasa takut yg sedang kau lalui.

Allahu.

Gambaran yg diterima dan sempat dilalui walau hanya di bawah sedar itu rasanya masih terlalu kecil dgn kejadian sebenar yg pasti akan berlaku.

I just can't write properly to express it. The fear. MashaAllah, the sadness...rasa menyesal...tak terbanding dgn segala perasaan yg pernah singgah d hati sepanjang d alam realiti.

Aku menangis, tapi diberitahu yg tangisan itu tak mampu merubah apa2.
Aku menyesal, tapi diberitahu yg semuanya sudah tak ada guna. Peluang utk kembali betul2 sudah tiada.
Dan aku diberitahu bahawa yg sedang dilalui itu, adalah hari yg menutup segala hari2 sebelumnya. Sedih. Nak merayu, merengek...utk diberi peluang kedua. Tapi hampa.

Sungguh, aku tak mampu gambarkan...betapa dada berombak. Takut, sedih, risau, menyesal.....dan kau hanya diberitahu yang kau tiada pilihan lain selain menerima natijah ujian,kebaikan,dan kejahatan sendiri.

Ya Allah!
Sungguh rasa tak percaya.
Dan......
alhamdulillah...
alhamdulillah...
Allah kembalikan aku ke alam nyata.

Allah. Entah apa yg nak disampaikan. Entah kenapa aku dipilih utk merasa walau hanya sebesar zarah daripada sebesar2 peristiwa.

Tak dpt dibayangkan, kalau yg dilalui itu bukan mimpi.