Sunday, 4 October 2015

Bandar Matahari

Obviously, as October begins, they make me realize that I'm not a baby sister to anyone anymore.

Sebenarnya, kerja di bandar matahari ni banyak buat aku terperangkap dgn emosi...and the fact that aku, seorang yg bertitle junior dan tak berapa betul ni tak ada senior yg share the same scope buat aku kdg2 rasa jealous dgn mereka yg berstatus junior yg lain, yg ada kakak masing2 yg tidak bertitle 'manager' atau HOD.

Maka 'abang' yg bertitle manager itulah yg terpaksa 'handle with care' everytime I jadi emotional kerana kerja...dan sudahnya aku macam malu sendiri bila teringat berapa kali nada suara aku bertukar sendu ala2 shaky dek menahan air mata dlm sesi2 kaunseling tertutup kami. Hahah. Sumpah malu!

Dan sebenarnya, aku mengaku aku tak mampu nak jadi self-motivated...sebab aku selalu rasa, aku perlu diberitahu yg aku ni dihargai untuk jadi lebih yakin to move forward.

Dan...ya, aku selalu emosi terlebih...sikit2 nak down, sikit2 nak give up, sikit2 nak....lari!

Until now, I still doubt their reason to still have me around.

Attitude?
Self-development?

Aku tak nampak apa yg mereka nilai... Sebab..yelah, aku rasa aku tak bagus dan banyak bikin masalah...dan...senang je sebenarnya untuk mereka cari ganti yg jauh lebih baik.

Tapi, yelah....memandangkan keputusan ini berbekalkan istikharah, aku cuba anggap...apa pun ujiannya, ini yg Dia pilih utk aku hadapi.

Haa...ni dah ada bunyi2 macam down je...mcm lemaaaah je....dah lama tak kena kaunseling mungkin? Kehkehkeh :-D

Hurmmm.... I think I should plan for a long vacation.

No comments: