Friday, 17 June 2011

~0.01~

Berakhirnya debaran 17 Jun..be it whatever grade, UiTM dihatiku...=)

Perjuangan semester pertama sudah tamat...Alhamdulillah, I'm certain that most of the targets have been reached. (bukan semata-mata result exam)

Ada jugaklah kecewanya, bila subjek 4 credit hour mencacatkan result...terus kempunan nak dpt DL...hurmm...(nmpaknye xdpt naik pentas amik anugerah dekan ngan husna...tp sy tetap nak pegi majlis tu nt tngok awak naik pentas tau..hehe..)
Apepun, kalau nk banding2kan dgn rslt asasi dan 3 sem d usim, inilah rekod A paling bnyk pernah dikumpul...alhamdulillah...somehow it's proven that being in UiTM, doing QS is something I really want...

Befriending with positive thinking people memang membahagiakan =) I do believe that they helped a lot throughout the semester..(w'pun ada jugak yg terkantoi) Senang hati berada dalam lingkungan persaingan yg sihat...walaupun semuanya berlawan2 tp aku bangga sebab rasanya tiada yg bersikap pentingkan diri sendiri..It was a win-win situation dan harapnye akan kekal begini sampai bila2~

Antara yg paling dihargai ialah pengorbanan student2 measurement encik ridza yg pernah bersengkang mata smpai ke pagi untuk mengajar ktorng2 yg mcm sgt memerlukan simpati utk subjek ini..hiks~ tapi takde rezeki jugak nmpaknye nk dapat A...takpe, ada la hikmah kt mana2 tu...sri sazila tak putus asa lagi =)



Utk measurement II, tak bleh buat silap mcm sem 1 lagi...jgn pulun last minute nanti time exam kucar-kacir. Silapnye itulah...bnyk yg tak tahu tu dah saat kritikal baru sedar...pastu kelam kabut, xtau nk stat blaja yg mne dulu. Walaupun lecturer slalu masuk lambat tp salah sendiri tetap ada juga...lain kali kalau dah tau sesi dlm kelas tak cukup membantu, awal2 lagi dah kena start usaha lebih.

Bila study last minute, ilmu berlumba2 masuk dgn sgt tak terurus dan last2 sri sazila pun jadila org yg tak terurus dlm dewan exam~~

Okeh, tau tak apa perasaan sekarang? Rasa macam bersemangat nak memanfaatkan drawing2 yg belum habis taking-off tu.

~Semoga Allah permudahkan semester2 depan untuk kita SEMUA~

Sayang kamu semua! =) ooppss! hehe...yg di USIM pun sayang juga~~ =)

No comments: