Saturday, 12 February 2011

pagi Jumaat

sebenarnya.....xde apa yg spesifik untuk diceritakan...
have no idea what to write about...tp tangan terasa gatal juga nak jenguk2 journal and eventually i start writing..:)

Ok lah, since yesterday is something I really don't want to forget, marilah bercerita tentang semalam..:)

Semalam outing seawal 7 pg bersama Husna, Kak Yah, Syazana dan Fiffy..saja2 nak mengisi masa memandangkan kelas ganti nak buat pukul 3 ptg. Kami berjalan kaki dari Mawar merentas Delima, Perindu, Pusat Islam, Hotel UiTM, dan ada la beberapa buildings lagi (saja nak bgtau yg perjalanan tu jauh). Bayangkanla dari Mawar yg letaknya hampir dgn pintu seksyen 7 nak keluar ke area seksyen 2..kutub utara-kutub selatan. Tapi seronok jalan pagi2...udara bersih dan masih berkabus. Bertambah2 seronoknya bila jalan di tempat2 yg banyak pokok. Segarnye rasa...:)

Cadangnye nak rehlah di tasik sebelum bowling di PAS. Hooray! Sebelum sampai tasik tu, singgah breakfast dulu di seksyen 2. Then sambung perjalanan ke tasik. Jalan2 keliling tasik, sampailah di satu tempat yg betul2 bersebelahan dgn Wetworld. Teringat sem lepas, bersidai di pinggir Wetworld tu sambil termenung jauh mengadap tasik dan terfikir....
"rindunya......."
Now take it, dah dapat pun kembali......syukur Alhamdulillah :)

Sampai tasik, rebut2 buaian dgn Kak Yah, main buai laju2 mengadap bangunan sirim (rasa macam nak tercampak sampai ke atas bumbung bangunan tuh)...and ada orang tu siap main gelongsor...sampai penat, sampai rasa macam 'eeeiii, ngalahkan budak skolah la kite ni'. Last2 duduk berpicnic sambil baca newspaper dan akhirnya masing2 beralih tempat duduk atas tunggul kayu tepi tasik. Wah! tenangnya di situ...dari jauh nampak kubah dan menara masjid negeri nun di seberang tasik.

Di situ bermula sesi sharing2 dengan Miss Syazana....hehheh....terbuka juga cerita lama masing2. Takpelah, sekadar berkongsi pengajaran yang ada sambil senyum2 nak kuatkan hati masing2. Seronok juga bergaul dgn 'kakak2' ni. Obviously they are so matang. Sama2 bersemangat nak mulakan hidup baru. cewah!

Dan finally kami bergumbira main bowling bersama2...bak kata husna, tangan dan kaki sangat aktif semalam. Hampir2 nak pulang ke Mawar, tiba ada orang mesej tanya,
'kelas petang ni cancel kan?'
haaa sudah...terus cek fb...yup, mr class rep sudah post dlm grup berkenaan kelas Pn Mazzuana ptg tu cancel...

yiiha! tnggu bas u80...terus naik sampai KL ;)

No comments: