Monday, 20 September 2010

!@#$%^!@#$%^&*

Duduk2 bersama laptop di foyer FST, berhadapan dgn construction site pusat tamhidi usim...nilah kegiatan favourite setiap kali ad gap between classes di kampus ni...makin hari, projek yg dulunya hanya rangka makin kurang 'tulang2' kelulinya yg kelihatan. Makin tinggi...dan 'kegilaan' saya untuk menatap kerja2 pembinaan ni mmg dr dulu xdapek nak nolong...rse macam nak panjat sme kt atas tu. (kempunan).
Tapi ada yg makin lama makin rendah...
Produktiviti diri yg makin lama makin parah. Self-control yg longgar sana-sini. Dinding 'malu' yg makin hari makin nipis...dan hala tuju yang makin kabur...

Bukan ke sy pun ad cita2???
I'm doubting my ability to be one of the 'falihin'.

Cakap2 semalam dgn seorang kawan, kami sampai pd 1 question
"kt mane silapnye?"

cuba utk tenang dgn soalan tu, lepas Isya' sy mula 'menyelak dan membaca'
berpusing2 ayat2 Almukminun dari Allah dlm kepala:

"Successful indeed are the believers.
Those who offer their Salât (prayers) with all solemnity and full submissiveness. And those who turn away from Al-Laghw (dirty, false, evil vain talk, falsehood, and all that Allâh has forbidden). And those who pay the Zakât. And those who guard their chastity (i.e. private parts, from illegal sexual acts). Except from their wives or (slaves) that their right hands possess, - for then, they are free from blame;"

InsyaAllah, I am one of the believers, but can't claim myself as one of the khasyi'un....and still so much unnecessary things done everyday especially those caused by syarhulkalam. Zakat, insyaAllah, alhamdulillah...and the last part...I won't go to that extent.

Conclusion:
Q:Do you possess all criteria listed above?
A: YES and NO

fikirlah sendiri Sri...awak dah besar....

Friday, 17 September 2010

~L.O.V.E~

Seandainya dunia tiada warna
Tetap kan kukagumi
Indah maya alam ciptaanNya
kudratNya kuagungi

Namun jalin warna zahirlah sang pelangi
Menyisih mendung menambat seri
Terbias semua cahaya
Nyata ilham di alam mimpi
Betapa kusyukuri nikmatNya
ku pasti

Begitu kias cinta
hadir menghuni jiwa
menyatu sejuta rasa
kurnia penuh bermakna
tika dalam gelita
atau sepi kembara
dihadirkan rasa cinta sisih segala duka anugerah dariNya

Hanyalah cintaNya yang amat kuharapkan
tiada lain yang jadi rayuan
namun Dia Maha Mengerti
tak mampu insan bersendiri
menempuh dugaan yang menguji naluri

Moga tak diuji asyik cinta duniawi
Mengharap teduh redha Ilahi
kerna segala kurnia
hadirnya hanya pinjaman
sungguh ku syukuri kesempatan bahagia


Sje je nak tulis lirik lagu ni...I'm using it as a therapy sebab akhir2 ni hati terasa kering...
Betullah, cinta tu anugerah tak ternilai=SUBHANALLAH...
bila terangkat anugerah yg satu tu, hidup terasa macam di padang pasir=NA'UDZUBILLAH...

Apa gunanya ada hati tanpa perasaan, apa makna jiwa tanpa cinta...hebatkah insan kalau tak mampu mencintai dan mengasihi keluarga dan teman2 di sekeliling?

Allah, aku rindu untuk merinduiMu
aku rindu untuk mengasihi keranaMu
aku rindu....

Wednesday, 15 September 2010

anger

There are really thingSSs to be unattached from me..I'm becoming so massive these days thinking about all those things...thus feeling so unwillingly being sucked down into craziness.
Hah! mau terkeluar semua bahasa paling kasar...
Aduhai...raya2 ni, bkn ke sy da janji utk relax...baru sje mengadu risau pada seorang kawan tentang hilangnya 'jejak' yg satu tu...bila 'jejak' tu muncul balik, tbe2 je rse mcm nak campak handphone!!

Haishhh...seryesly kali ni mcm tak bertempat plak bengangnye...sabar sri..sabar...
Macam mane plak yg konon2nye 'kebetulan' tu bleh terjadi mlm ni, when it was totally unexpected and unwanted! I've been waiting for long...but it didn't happen the way i hoped. So YOU better don't ever try to make it happen again..please...

YOU, I am very much into something to prove you so many things! This may sounds a bit arrogant but I'm tired of such feeling that you are always very much better than me! Now, I'm saying this,
"YOU AREN'T THAT GOOD"

Wednesday, 8 September 2010

KISAH 5 SEPTEMBER =)

Sebelum mula ape2, senyum dulu comel2...
=) =) =) =)

haa..this is to reveal the happiness inside...

seminggu sblum tarikh ni, saya dah mula angau duk m'bayangkan keseronokan yg bakal dialami pd 5 September tu...event yg sgt ditunggu...iftar jam'ie a.k.a reunion bersama pu3 page16 smakl...

Ini lokasinyer...kt Ampang, sebelah Flamingo Hotel...

wahhh...meriah!



this is something like re-energizing the ukhuwah..bila iftar bukan stakat kembalikan kesegaran kpd yg berpuasa, tp juga 'menyegarkan' tautan antara kami...rasa sangat bahagia dgn pertemuan ini....

Hati kembang berbunga2 sebaik melangkah masuk ke restoran, terus tangkap muka Amira, 1 of my best friends yg da lme sgt sy tak jumpa...

ayu, mekda, dilah n mira...t'ubat rindu pd mereka especially mira yg susah sgt nak nmpak muka sejak duk pnang tu..

Mulanya hanya kami berlima.. lama2 makin gamat restoran tu dengan kehadiran yg lain2....puasla melepas rindu, berpeluk sakan...pastu tinjau2 lg cermin duk tngok sape lg yg dtg pasni....
rahmah! wah3....org Jordan suda sampai...

huhu...da lme x manje2 dgn rahmah....kurus cmtu gak dy nih..=)


tgh makan pun sempat lg jeling2 kt akak camerawoman...mana bleh miss msuk dlm gmba kenangan ni...bkn senang nk jumpa lg reramai cmni...=)


sy dengan pipi tembam yg dorng cakap cengkung mcm org sakit....xpaham sket...

Muka2 bahagia dan kekenyangan...




Terngiang2 lagu sinar kedamaian nyanyian kumpulan Syifa'...cukup sesuai menggambarkan suasana hati2 kami sewaktu berkumpul bersama...Seryesly, ckup utk hilangkan segala beban utk sementara...Terlalu bahagia dengan rabithah yg alhamdulillah, masih kukuh..=)






Antara perkara yg mengharukan, bila tiba2 tgn sy ditarik seseorang dan diam2 dia membuka beg tangan dengan ayatnya,
"Pilih satu"
Saya terpandang ada dua design mini bag dlm handbag tu...sy pun pilih la satu...katanya hadiah dari Syria...terima kasih ye 'saudari' atas ingatan 'saudari' tu....sy suka sgt!

Sebelum terlupa, jutaan terima kasih buat seorang putra page16, Husaini yg bermurah hati sponsor makan2 kami utk iftar@reunion yg sgt bermakna ni...jugak penghargaan kpd cik TqaWani yg all out, mengatur tempat n berusaha kumpulkan kami pd malam itu...juga, buat semua kawan2 yg hadir menggamatkan restoran tu n b'sama2 menjadikan malam tu malam yg sgt indah utk dikenang.....=) semoga ada ganjaran di sisi Allah buat kalian semua..=)

UKHUWAH FILLAH FOREVER!