Monday, 30 August 2010

no title

memang Tuhan Yang Satu tu sangat hebat sifatnye kan?
memang all of HIS plans tu slalu tak mampu nak diteka kan? kan???

Cara DIA menegur pun....subhanallah...halusnya...
'terkena' lg saya hr ni...'terkena', 'terusik' dengan hanya beberapa ayat yang panjangnya 5-6 baris. malu! malu sendiri...

hari ni, makin kuat tekad utk betul2 faham dengan apa yg terjadi..
hari ni, makin faham...dan setakat yg difahami, rupa2nya selama ni...
"ketenangan dinikmati, emosi disentuh, kemanjaan didengari, kelembutan dirasai"
semua ni buat nilai yang sepatutnya tinggi makin rendah dipijak nafsu sendiri!
astaghfirullah.....berat sgt janji untuk tidak mengulang lagi...berat sangat! sebab, bukan mudah...sungguh, bukan mudah...

ini rupanya jawapan pada kesedihan dan kehilangan...sekali lagi DIA selamatkan hambaNya...sekali lagi DIA meninggikan semula harga yang hakikatnya takkan mampu dibayar. sekali lagi, semuanya dengan menghadiahkan kesakitan yg mulanya tak tertanggung, tp kataNya,
"la yukallifullahu nafsan illa wus'aha"
jadi bersabarlah....ada baiknya....

"....sebaiknya manusia Kau ciptakan..hinanya angkara diri sendiri..."

3 comments:

ciksab said...

salam..
hehe ade kene mengena dgn lagu yg sy pasang tu ke??
hehe~~

sri sazila said...

hehe....ad sket kot...tu je ayat yg terlintas time nk post nih....hehe...

محمد حذوان بن حميدان said...

ALLAH MAHA HEBAT selama-lamanya.. (^_^)