Wednesday, 18 August 2010

from 17 to 20

Apa dia yg 17 to 20 tu?
Ahha...this is the period of me becoming a blogger. Since I was 17...
n now I am 20...
I'm scrolling down through all posts from the newest to the oldest. Apa yg sy tengok?
Haha..different modes of writing throughout these three years...comparing the latest post and the oldest post, wow! mcm ditulis oleh 2 org yg berbeza. See, how far had I changed? gaya bahasa zmn dulu2 adalah bunyik2 skema sket..almaklumla, at that time I was freshly graduated from KISAS..(hmm,rindu) and most of the KISASians have their own blog. I do admit that somehow I got the influences from them in the aspect of writing style. So, zaman dulu2 tu, kalau bc blog2 kami, mcm lebih kurang sama je gayanya. heheh..
Dulu2, kebanyakan post sy menggunakan bahasa yg sgt ringkas, nampak jelas ke'childish'an nye mcm kanak2 riang je, and straight to the point...lebih berdasakan apa yg sy tau drpd apa yg sy alami. Sebab, dulu sy banyak berkongsi link dgn sahabat2 dr kisas, muslimin dan muslimat. Jd, sy menulis untuk dibaca dan menyampaikan sesuatu. Tp sejak sy tukar url blog dr ilazahiy8890 ke sri8561-ilazaini, kwn2 lme dah xdpt access blog ni...n sy pun xrajin nak hebahkan url baru...segan sbnarnye nak bg dorng bc blog ni. Blog ni pun ntah dah bpe bnyk kali b'tukar status dr public ke private ke public balik.
Now, obviously since I finished my foundation year...mmg blog ni mcm da b'tukar wajah..di akhir usia belasan tahun, banyak ilmu yg diuji..banyak nilai yang hampir nak melayang...jadi apa yg terjadi bukan setakat belajar secara teori, tp dah smpai ke tahap latihan industri, 'practical training'.
Consequently, blog ini akhirnya lebih terisi dgn apa yg sy alami, bukan lg apa yg sy tahu. Negative and positive mode are always fluctuating responding to the 'stimuli' from the surrounding. Hidup, mood, iman, semuanya macam lines of graph. That 'graphical interpretation' is now being my subject of writing. The observations and inferences.
Hurm...
from 17 to 20
how people change
by knowledge we know
through experience we learn
and trials keep us strong

*Ya Allah, panjangkanlah usia kami dalam ketaatan padaMu*

No comments: