Tuesday, 24 August 2010

BORED =(

boringla...igt lg dulu ad kawan pnh tnye..
"sri, nape b4 lecturer dtg, ko suke duk luar kelas sorang2?"

hurm...t'kezut time tu..xsangka habit yg satu tu diperhatikan...ntahla...I admit, mmg kdg2 tu sy cepat bosan dan serabut bila 'beramai-ramai'. xpandai bergaul??? maybe btul gak kot.

jawapan yg sy bg wktu tu,

"ntah...mybe I jz wanna be myself tanpa ad ap2 influence dr org lain"

poyo gile bunyik kan?

but it was true for quite sometimes...and it is now becoming true again...smpai mak ckp sy sombong...(agaknye la kot)
mane taknye...anak dara dy sorng ni tbe2 je suka duk sorng2...unless kalau kakak2 sume blk umah, bile dgn family sy still kepoh lg la...tp dgn org luar...hmmm....nape ntah.

akhir2 ni, sy sendiri pun pelik...ke hulu ke hilir dlm kampus, sy lebih selesa sorang2...sbb, ntahla..bukan sy nak nafikan yg sy perlukan kwn, tp kdg2 sy jd confuse dgn sikap manusia yg terlalu pelbagai...sikap sendiri pun x habis faham lg...haha...slalu je pening2 tnye diri sendiri
"apsal la ak ni..."

satu statement yg pelik tp benar utk diri sy,
"sy rse lebih sunyi bila dlm keramaian berbanding waktu bersndirian"
haha...ap la plak ni sri sazila...

tgh serabut sebenarnye ni...boring tu cpt benar dtgnye kalau kita x sepenuh hati terima sesuatu keadaan..mmg ramai yg cuba 'menegur'(dan menghentam)... tp utk hal ni, sy dah penat paksa diri..dan sy akui sy terlalu ego utk menerima bnyk hal...jd rsenye, drpd sy trus mencacatkan hati sendiri dgn rse xsuka, xbleh trime n even sometimes menyampah, ad baiknya sy cari sesuatu yg lebih buat ht tenang utk menerima...=)
(maaflah ye...ganas sgt bunyiknye ni)

that's it, I'm bored....
boring sungguh sepanjang sy cuba utk 'go with the flow' ni...dah lebih setahun, tp still lg flow nye trsekat2..sometimes i even oppose it..and I don't know how to perform well...sy tau, org cakap, sume ni dugaan...'mereka' memandang ni sbgai satu obstacle utk sy harungi so that sy akan terus ke depan...dugaan...

tp sy memandang ini sebagai kesilapan yg sgt2 perlu utk diperbaiki...lain org lain jalannye, lain 'track' nye...track ini menuju ke garisan penamat yg sy xnak jejak...jd sy perlu cr balik di mana 'track' sy...

oh, dilemma...drpd trus jd LALANG dan terbang ikut angin, I prefer to let myself out of this situation..dah setahun sy cuba, tp hati masih lg x bahagia...but I don't even know if I have the chance utk 'lari' jauh2...

bila dah x suka tu, salah sikit pun ht dah mengomel mcm2..astaghfirullah...ap la nak jd..
makin x best dibuatnya, bila tersedar diri ni dah jauh sgt berubah...

1 comment:

Anonymous said...

btul2..jgn jd lalang
selagi ada daya, mesti usaha supaya dpt apa yg kita mahu dalam hidup...