Sunday, 18 January 2009

chAoTIc days...=( =) :P*

Bermula 12 Jan hingga 16 Jan, sy menganggap hari-hari yang baru sj berlalu ini merupakan antara yang paling banyak meninggalkan 'sesuatu' untuk diingati.

12 Jan 2009-Saya dikejutkan dgn tindakan seseorang yg sgt sy hormati sbagai seorang kawan. Pada sy, apa yang dia lakukan pd hari itu seolah bertujuan utk memalukan sy. Tapi setelah hampir seminggu berlalu, sy mula terfikir kemungkinan yg semua tu berlaku tanpa disengajakan. Jadi, sy cuba memujuk hati, 'mungkin dia tak sedar apa yg dia buat tu buat saya terguris' Entah, sejujurnya sy masih menyayanginya sebagai rakan. Berat rasanya mahu percaya dgn apa yg terjadi. Tapi rasanya susah mahu kembali seperti dulu. Lebih2 lagi bila ada pertanyaan2 pelik tentang kami dari orang2 sekeliling.

13 Jan 2009-Kisah tragis berlaku di dalam tandas. Spek masuk lubang jamban!!! warghh.... Speechless dibuatnya. But at last sy gelak je...hahha..Petang tu, pegi kls ITMP mcm buang masa jek..coz xnmpak ape2. Si Yana plak buat lawak g kelas pkai baju terbalik. Dah menggelabah sgt nak cepat agaknye. Waktu pegi toilet utk betulkan baju, baru dia sedar...rupa2nya tudung pun dia pakai terbalik... Aduhaiii... Kelas hbs kul 5. Then, kami berlima terus keluar ke P.Alam Sentral. Kononnya nak buat sy punya temporary contact lens. Urgent sgtla tu! Tapi akak kt kedai tu ckp kalau nk pkai lens, sy kena pkai yg permanent...coz silau tinggi. Nak tunggu siap, sme mcm nk tnggu spek...so, baik wat spek. Sudahnye, bdk 4 org tu yg bershopping sakan. Saya?? beli jagung dlm cup dgn waffle jek...haha! Sempat seludup sebotol perfume body shop utk hadiah hr jd Yana yg dah tak sabar nak jadi budak 18thn tu. Balik tu, terpaksa jln kaki dari PKNS ke sksyen 2. Tunggu bas kt sksyen 2 plak punyela lama...nk dekat stgh jam..silap2 lebih! Siap bersila tepi jalan sambil mengunyah lagi anak2 dara berlima nih...

14 Jan 2009-Apa yang menarik ye? Rsenye xde pape...Jz, kebosanan dlm kuliah fizik sbb sy xnmpak ape2...jdnye tak salin nota pun...dgr ajela Miss Suhana berceloteh. En Meor pula smpat 'bergurau' dgn sy dlm kelas Computing... Aduss!! terkedu saya dgn lawak En Meor... Oh ye...
Selamat Hari Lahir buat saudara Muhammad Muzzammil bin Musbah... xtaulah apa khabarnya saudara yg seorang ini... Semoga sentiasa diredhaiNya...

15 Jan 2009-Dr. Rosli smpaikan berita gembira... Elaun dah masuk!!! Alhamdulillah... Petang itu, buat kali pertama utk sem 2 ni sy masuk lab utk sbjct ENG024. Kali ni, kami bkn lagi di bawah bimbingan Tg. Amran, tapi Miss Haliza yang.......yang.....garang??? entahla... xtau nak cakap. Tapi kelam-kabut jgakla dibuatnya. Masing2 jd lipas kudung utk mengelakkan diri dari ditengking. Well, agak stress dlm lab tuh... Smpai sy tak sedar mcm mana sy boleh tersentuh hot metal plate yg mmg tgh sgt2 hot! Berkali2 ganda lbih panas dari boiled water! Melecur tangan... Terus je sy bkak n campak glove yg tersarung. Risau kalau melekat plak dkt kulit yg dah masak tu... Pucat juga muka sy waktu tu... Rata2 yg menjadi saksi pun dah naik risau. Ika, Yana, Hani, Syuib n Pain...thnx 4 ur concern. Malam tu, lpas solat Maghrib sy terus berselubung dgn comforter. Rasa nak demam. Mungkin terkejut gara2 tersentuh hot plate petang tu. Bangun utk solat Isyak, then smbung tidur lagi. Mmg tak larat...menggigil-gigil dah. Tapi sempat juga berpesan pada Hani utk dikejutkan b4 12 a.m. Plan utk surprisekan Yana still perlu dilaksanakan... Haha...nasib ko lah dpt kwn mcm ktorang Yana...
Tepat 12 tgh mlm-saya, Ika, Ana dan Fatin dah standby dlm toilet dgn dua baldi air sabun yg sgt wangi... ha3... Hani pula bertindak sbgai role player... Terkejar-kejar ke bilik Yana si b'day girl a.k.a mangsa ktorang mlm tu,
"Yana, Ana jatuh kt toilet...kaki dia sakit...tak boleh bangun...Tolong weh, xtau nk wat ape nih..."
Si Yana pun kelam-kabutlah berlari dek krn risaukan Ana... Samnpai je kt toilet....
SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahhhahahahahahahahahaha.......
Yeh....selamatlah dua baldi air sabun.... Malam tu Yana sgt wangi. Bau mcm2 jenis sabun n syampu ada! Yang lain pun basah sama... Cuma sy yg agak kurang aktif bermandi sabun mlm tu sbb badan dah menggigil-gigil... Baju sy jela yg maintain kering mlm tu...Org demam la katakan...
Seronok tengok diorang beramai-ramai angkut baldi g bilik air sbb terpaksa mandi lps kul 12...Sape suruh main air sabun! Wakaka...

16 Jan 2009-Kuliah Fizik, Lab Fizik dan Kuliah Math.... sy jd buta utk semua kls nih... Lab Fizik?? Hmmm...sy ditakdirkan sekumpulan lagi dgn dia... Sepanjang perjalanan xperimen, tak sekali pun sy angkat muka utk pndang dia w'pun dia btul2 berhadapan dgn saya. Masih tersinggung. Lagaknya mcm sy xpernah kenal dgn makhluk itu. Tapi, mungkin benar andaian sy yang dia tak sedar kesalahannya. Nmpak juga yg dia dah mula blur... Ntah dia tau ke tidak yg sy mrh kt dia? Dia pun mcm takut2 je nak tegur dan borak dgn sy... Padan muka! sape suruh buat org malu... Aduhai, kawanku yg sorang ni... Xpela...x baik marah lme2 kn? maafkan jela...

Hmmm...chaotic days of mine... Rindu rasanya mahu bertemu semula dgn mereka semua. Esok bermula minggu baru. Jom cipta kenangan baru...

No comments: