Wednesday, 19 November 2008

~tAk m*e*n*E*n*T*u~~

Setelah hampir seminggu menunggu, akhirnya hr ni sy, mak dan acik b'sepakat utk kluar dinner b'sama..mlm yg dah lme sy tunggu akhirnya tiba jg...Bukan apa, sejak cuti seminggu yg lalu, rsenye blum pernah lg mkn di luar. Lg pun sy dah rindu dgn acik.... Dan seharusnya hari ni sy bergembira.

Tapi entah kenapa, sejak awal...sblum keluar rumah lagi dah rasa serba tak kena. Dinner mlm ni sy yg rancang sbb dah lme berhasrat nk belanja mak n acik...tp sy balik tnpa kepuasan. Mungkin kerana tempat yg acik pilih t'lalu romantik sdgkan sy m'bygkan suasana yg kasual, meriah dan 'biase2 sj...' Tp, tak juga... sblum smpai ke tmpat tu pun sy dah dpt mengagak yg mood sy agak lari mlm ni... Ntahla, tak tau ape yg jadi... padahal td Alif pun ada. Sepatutnya b'tmbah meriahla sy bertekak dgn dia tp sy jd patung je td... Ish3...

Mungkin 'gangguan' yg b'laku ptg td menyebabkan mood sy mlm ni jd tak menentu... Tak habis2 sy diusik smpai 'malu2 kucing' pun dah nak bertukar jd 'amukan tsunami'. Nasib baiklah emosi ni masih boleh dibendung. Kalau tak, tak taulah ape akan jd dkt handset silver tu. Mulanya tergelincir jgak hati bila melayan usikan2 yg mcm tu... tp lme2 dh x tahan la... Tak tahan rsenye hati menerima giat2 nakal mereka...

Entahla... mungkin ini slh diri sndiri juga... Mana mungkin pokok bergoyang kalau xde angin. Tp boleh jd jgak pokok bergoyang sbb ade kaki gergasi menghentak bumi dgn kuat smpai tanah bergegar, pastu pokok yg ada kt situ pun ikut bergoyang...
Mungkin ada tingkah yg tersalah smpai menimbulkan tanda tnya di hati mereka yg melihat... akhirnya keluarlah usikan2 nakal yg ade bau2....bau.............ah! benci nak sebut!
Puas dah cuba menahan diri tp rupa2nya msih ada tingkah yg mengundang 'cerita'
Aduh, berdosanya saya!!!
Hmm, nmpaknya lps ni perlu lbih kuat spy xjd fitnah pd sape2...

No comments: