Tuesday, 18 November 2008

~dEbaRaN~reSAh~rIsAu~

Semlm sepatutnya sy dan kwn2 dah tahu status p'mohonan kolej kediaman di uitm. Tp malangnye, lain pula yg tertera di portal...
'Harap maaf, permohonan anda sedang diproses/GAGAL'
Aduss...surprise ape plak ni... ape silapnye... Bila tnye pada jauha n madi, dorang pnye p'mohonan sume dh b'jaya. Mulalah nak resah gelisah ni.

Dek krn t'lalu risau, tgn pun mulalah b'gerak laju m'hantar sms pd s2dent pre-degree yg lain utk b'tnye status p'mohonan mereka. Lega kejap bila dpt tau yg Hani, Diana, Annas n Din mengalami nasib serupa. Lbih2 lg bila Annas bgtau yg most of the boys juga begitu. Hani pula b'cerita tntang kwn2nya yg turut senasib. Sekurang2nya ade gak kwn utk sama2 risau... heh!


Kami sepakat untuk menunggu lagi seminggu. Kalau msih sama kputusannya, nmpaknya perlulah b'hubung dgn pihak HEP. Kalau xdpt kolej kediaman, nmpaknya beramai2lah kita sewa rumah next sem ye... haha...

Lepas ni, sambung risau lg mnunggu rslt exam plak. Aduhaii... tak tau la nak ckp mcm mana feeling skrng ni. Lg nervous drpd tunggu rslt SPM. Lbih2 lg bila teringat betapa 'membunuh'nya paper physic hr tu. Jgn smpai kene repeat paper sudahle...


Waktu2 beginilah sy mula pertikaikan sejauh mana sy m'hayati konsep tawakkal. Seharusnya tiada resah andai semuanya diserah kepada Allah. Tapi, itulah hakikat seorang Sri yg lemah dan bnyk kekurangan ni...

Hmm, teringat plak hr ni hr jadi Ika, Nurul Safika Abdul Fatah. Semoga Ika sentiasa dirahmati dan ceria selalu.

No comments: