Monday, 7 July 2008

still new here

Fuh..lega...Alhamdulillah...selepas 18minit menunggu...apelah mslhnya internet kt sni? lmbat sgt...
Ini post pertama setelah saya kembali bergelar s2dent...bnyak rsenye yg nk crite...

Hmm, firstly tentang hari pendftaran pada 28.6...pkul 9.00 pg b'tolak dari rumah. Dipendekkan cerita, smpai di kolej mawar, sy diberi kunci bilik...1A-04-12...wahh, tngkat atas skali. Bilik pun hujung skali pulak tu! Tp, Alhamdulillah, keadaan dlm bilik sumenya ok. My roommates are, Dinah, Madihah n Jawhar....They're all very good friends...

Bercerita pula tentang minggu orntac, Minggu Mesra Siswa(MMS), HUH!! I really need to remind myself yg ini bukan KISAS, bukan SMKAKL...basically, I'm ok with all d girls tp agak terkezutla dgn boys kt sini...Not really a cultural shock for me tp cuak jgakla bila diorang b'sorak mcm sakai bile tngok grls lalu dpn diorang...calm down, biasela tu...ye tak?
Another meaningful experince for me when I started to socialize with non-muslims, even muslims yg free hair...but they're all ok la...I got a fwen named Carol..she's taking B. Study...sgt peramah, caring...sepanjang LDK, dialah yg paling rapat dgn saya..Saya sgt terharu dgn sikap Carol yg sgt prihatin bila sy tib2 hilang mood utk pgi mjlis perasmian MMS sbb blum dapat baju batik sedangkan org lain dh dapat...dia b'sungguh-sungguh nk pinjamkan baju dia tp apakan daya, saiz tak sama...
Minngu Mesra Siswa....mungkin sempena nama minggu ini, rmai pula yg tak segan silu untuk ber'mesra' dgn senior. N.s2dent siswi dgn senior siswa...hmm, welcome to the real world, Sri Sazila!
And next, about my course, Foundation in Engineering(Pre Degree). 127 s2dents sumenye and wanna know what? Girls are only 18! The rest, all guys.... in my class, 4 org je prmpuan..about 18@19 boys...lbih mnakutkan, bdak engine slalunye ganas2 blake tol x? haha...kalo nk crik yg half2 tu xde kot dkat FKK...Kami sume akan berada d sini hanya utk setahun...utk degree, bleh mntak nk smbung tmpat lain tp rsenye sy nak kekal di sini...dah mule rasa serasi dan sayang dgn kwn2 especially Dinah, Jawhar n Madi...

Emm...dahla tu kan? x nak crite pnjang2...just smpai sini jela..nk naik, rest n prepare 4 next class at 2.10...lunch x pyah sbb I'm fasting today...smlam Kak Syidah msg ingtkan utk puasa Rejab...mmg dah plan cmtu pun...semoga puasa ini diterima olehNya...
Inni Soimuun..

No comments: