Wednesday, 25 June 2008

Pertemuan Penuh Makna

Minggu ni nmpknya saya sibuk ke hulu ke hilir m'uruskan hal2 yg b'kaitan dgn p'dftaran sabtu ni...Alhamdulillah, semuanya dah selesai dan hanya menunggu hari utk kembali bergelar s2dent...YAHOOO!!!
Sekarang ni, mcm2 perasaan ade...nervous,excited,happy,takut...maklumlah, dh lame tak rasa suasana study kt kelas, lecture hall..hmm..rindu sangat nk pkai kad matrik..haha..

Untuk sahkan dokumen2 salinan yg penting, sy memilih guru besar di SKBTR2 utk melakukannya. Bukan apa, saja nk cari sebab utk melawat sekolah lama. Sambil2 tu, bolehla sy jumpa dgn guru2 yg pernah mengajar saya dulu...

Aduhai, seronoknya bila PK HEM masih kenal saya. Pn Rihana mmg cnfirmlah kenal saya sbb tiap2 tahun dtg raya kt rmh dia. Dan yg paling best, dapat b'jumpa dan b'borak panjang dgn guru matematik saya, Pn Saodah...hmm...mak cakap bila saya jumpa Pn Saodah, excitednya mcm dpt dating dgn kekasih hati. Ha3...memang Pn Saodah tu kekasih hati saya. Saya sayang cikgu!

Uishh.. banyak bebenar cerita yang bertukar-tukar. Pn Saodah ada juga bertanya tentang teman2 seperjuangan yang lain. Afifah, Ezan, Amira, Hilmi, Aqili...ramai lagi. Dan ketinggalan, bekas ketua pengawas kami yang sgt dihormati (ayat bodek + amik hati) si Hanafi Sainudin tu... Aduss... bila soalan tentang Hanafi yg diajukan, tak dpt pula sy nk menjwbnya... Dia menyepi tnpa khbr berita. Puas kami semua cuba menghubungi utk bertanya tntang prkembangan terbaru. Mestilah nk tau destinasi dia lepas ni nk ke mana. Nak pursue ape.... Tapi entahlah... khabar terakhir yg kami dgr dari dia adalah tentang rslt SPMnya... Kalaulah dia terbaca post ni...(sgt kecil kemungkinannya)...aduh...Hanafi...ke manu kamu menghilang sih.... sume org cari kau tau x???

Hampir stngah jam berbual dgn Pn Saodah, sy meminta diri bila mengenangkan kakak yg menunggu di bawah... Langkah sy diiringi doa yang tak putus2 dai seluruh warga pejabat SKBTR2. Saat itu mula terasa beratnya tanggungjawab saya utk merealisasikan impian mereka...untuk melihat sy berjaya. Ahh...Saya sayang mereka!!!

InsyaAllah...semoga senyuman dan restu yang mengiringi langkah saya sentiasa memangkin semangat dalam perjuangan yang akan bermula tak lama lagi...

Wednesday, 11 June 2008

OWH, I MISS THEM!

Aduss..kebosanan yg semakin menggila!!!
Kwn2 rmai yg dah selamat mendaftar di ipt untuk teruskan perjuangan masing2. Saya??
I'm still waiting...28hb ni barulah dpt rasa balik dunia seorang s2dent...x sabar rasanya..
Dalam boring2 ni, saya sempat menjelajah dari satu blog ke blog yg lain. Teringin pula rasanya nk menikmati karya2 terbaru Kak Rasyidah. Aduh, memang haru-biru la hati ni bila cuba nak hayati apa yg dia nak sampaikan. Halus bahasanya...memang anugerah Allah buat Kak Rasyidah. Blognya memang persinggahan yang sesuai untuk.....untuk lyn perasaan! hahaha...
Dari situ, sy truskan p'jalanan ke blog yg lain. Ada di antaranya milik kwn2 Kak Rasyidah sendiri dan ada juga milik insan2 yg dah bertahun-tahun sy x jumpe.
Ya Allah! bile m'baca tulisan mereka barulah sy sedar betapa sy sgt rindukan mereka! Pelik tapi benar buat saya yg sbnrnye x kenal sgt pun dgn diorang tu...siapa diorang? nak sebut nama pun rasa malu...adalah dlm 5-6 org yg dimaksudkan...ade llaki dan prmpuan.
Rindu??? entahla...kdg2 segan nk sebut p'kataan rindu ni. Tapi, rindu kt diorang cume rindu biase...yg lebih sy rindu adalah suasana yg akn t'cipta bile diorang semua ada di sekeliling saya. Hmm, susah nak faham kan?
Biaselah, kita ni akan lbih m'hargai sesuatu kalau kita rasa susah nak dpt benda tu dan akn lebih lagi m'hargai bila sesuatu tu bukan lagi menjadi milik kita....
Dan sebenarnya, saya tak pasti kalau saya masih lagi layak untuk menjadi sebahagian drpd mereka dan kembali memiliki 'sesuatu'...
Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.....