Monday, 5 May 2008

WHAT SHOULD I DO

hiyargghh!!!!!...suddenly i feel like killing a person. cruel hmm? don't really care actually...hah! wat eva!
marah ni tau tak?

Semalam, dari pagi smpai petang saya jadi org yang sgt gembira sbb dpt join reunion put3 smakl. Tapi, saya jd 'panas' wak2 malam...
nk tau knape? sy telah ditipu oleh manusia yang gila nk tau rahsia orang...sgt2 gila! maybe ade yg tau sape yg dimksudkan...mule2 ingat nk share tentang reunion, tp sy dh xde mood dan rasenye ade yg lbih penting utk dikongsi....

sy m'dpt satu link ke wbsite ape ntah...dgn bodohnye, sy klik r kt link tu n t'paparlah satu page yg ade soalan yg sgt x logik...

saya diminta menulis nama penuh saya dan 3 name lelaki yg konon2nye my secret loves...haha...logik ke nk suke smpai 3 org? xtaula klu org yg bagi link tu pnh suke smpai 10 org kan...(cukup pedas x ayat ni?)..saya pun dgn slambenye bagila my full name, tp 3 name yg sy bg tu xde ape2 mkne pown...sume name yg sy br nmpak kt RESTU n my frenlist..wanna nOe wat happen after dat? sy dpt tau yg my full name dan 3 name 2 akn dihantar ke emel org yg bagi link tu...b'makne, klu sy bg 3 name yg mmg sy suke, dia akn tau rhsia hati sy...but, what a relief bile sy t'igt yg sy xbg jwpan yg btul...ape2 pun sy ttp anggap 'gurauan' ini serius! hei, org tu! advance gile ko b'gurau ek...

w'pun sy tulis 3 nama tu ikut hentam kromo je, org tu bknnye tau...maybe die akn still anggap yg sy mmg suke bdak2 3 org tu...dan ini b'makne sy m'jadi mangsa fitnah diri sndiri dan 'org tu'...sy rasa sgt2 t'aniaya dan ketahuilah wahai 'org tu', sy bukan org yg terlalu b'hati mulia dan boleh sntisa b'lapang dada..boleh saja klu sy nk doa yg bukan2 utk die -doa org yg t'aniaya sgt2la makbul, btul x abg badar?

sudah...bnyk2la istighfar wahai hati...biar Allah saja yg buat pengadilan ke atasnya...
tp, sy akan tetap b'usaha utk elakkan kwn2 lain tertipu...kpd sume yg m'baca, b'hati2lah...
saya sbnrnye sgt2 marah...tp x gune nk marah lame2 btul x?

sy rasa mcm nk undur masa supaya sy tidak menjadi mangsa 'gurauan' tu...this is about
maruah, tau tak??? hmmm....what should i do?

1 comment:

mahir said...

salam...sabar je la sri..2 la dugaan.. biar ar kat org 2..ingat ALLAH sentiasa brsama-sama hamba2-Nya..
'assobro minal iman'