Thursday, 15 May 2008

SUNYI????


Hari ni rasa sunyi sangat. Tak tau la kalau sunyi ni berpunca dari kebosanan yang semakin memuncak. Ataupun, mungkin ade yang dirindui? eik, rasanya xde sape yg saya nk rindu..cuma...suddenly I feel very lonely...

Ish3...sunyila, lonelyla...mengarut je!
I did wrote about being lonely in my journal waktu Form 4...can't remember what was the title but the content is something like this la...let us think about it...

"when we think that we're alone, feeling empty,lonely...look at the stars, or whatever created by HIM...we're part of this world, and we're sharing it with all the creations. Then we should realize that we're not alone. Everyday, there'll be interactions between us. Enjoy the beauty of the scenery, the lovely stars, adorable moonlight and everything! After all, by looking at these creations, we may eventually think about The Merciful Creator. Oh, Allah...He never leave us alone but we're still complaining about companion?? lonely??"

Got it? ber'masyarakat'lah sikit dgn ciptaan2 Allah yg indah2 belaka ni...lagipun kita dah dibekalkan dgn warisan yg boleh jadi kita punye 'penglipur lara' (eik, mcm salah eja jerk...)..I mean,The Holy Quran...

kesunyian ni slalunye terjadi bile kita rasa org dah x ingat dekat kite..bile kite rasa org dah x peduli psl kite @ bile kite jauh dari org2 yg kita sayang...
but personally, selalunye sy akan rasa sunyi bukan kerana dilupakan, tapi saya yg melupakan...lupa pada DIA...
Someone wrote to me...
"kalau ade ujian yg datang, enti tenang ye...Allah sentiasa ada...mohonlah apa saja..."
hmmm.....rindu rasenye nk dgr nasihat dari insan ini...

2 comments:

mahir said...

betol 2 sri...bersabar la dgn dugaan..and jgn rasa lonely..Allah sentiasa bersama dgn kte +malaikat kiri & kanan...anyway, mahir pon tinggal sorang2 je kat umah..hu3~~

layyinulharir said...

emm.. a bit lOnely alsO.. huhu..