Tuesday, 6 May 2008

4th of May 2008



hmm..ingat nk tdo..tp baru lps mkn..mkn nasi plak tu! tulah mslhnye bile susah nk tdo mlm ni...asyik lapar je..hehe..
last2...journal jgak yg sy bkak and i'm now going to write about an immensely enjoyable day 4 me...to mahirah, hope u'll like it.

This is about our reunion, reunion put3 pAge16 smakl yg kepoh2 belaka...hehe..
It was held at Al-Amin Restaurant, restoran milik ayah kpd Dila Hamzah kt area Gombak dkt2 dgn Masjid Asy-syakirin..

Kami b'janji nk gather kt Putra T. Melati b4 11.30. Malam sblum reunion, I got an SMS from Mira Hadi..katenye nk pgi same2..logik jgak r kalo mak die xbagi pegi sorang2 coz p'jalanan ke Tmn Melati tu bknnye dekat...about 10 stations from M.Jamek. Saya stuju utk b'jumpe dgn Mira di M.Jamek. B4 that, kami naik STAR LRT secara b'asingan...dia dari Chan Sow Lin dan saya dari BTR (ehm..kaw parlimen MB Selangor tau!..hehe.:-)..smpai di M.Jamek, sy trus cari Mira n alhamdulillah, jumpe...
hai, cantiknye die pkai jubah warna oren lembut..sesuai dgn warna kulit dia...

Kami tukar dari STAR ke PUTRA...nk truskan journey ke T.Melati. Masuk dlm tren...alamak, penuhnye! bese r..kt M.Jamek ni rmai org..hari Ahad plak tu..dlm hati b'doa smoge rmai yg akan turun di KLCC, pastu blehla kami duduk. Biasenye mcm tula...smpai KLCC je, rmai yg turun...ntah la ape bende yg org2 KL ni cari kt sane. Alhamdulillah, maqbul doa...sebaik melepasi stsyn KLCC, sy dan Amira b'pluang utk duduk..disebabkan p'jlnn masih pnjang, ade la mase utk belek2 cam and tayang pic Tisya kt die..heh, rndu plak kt robot kecik tu!

Dah smpai T.Melati, kami turun dari tren dan tibe2 t'pandang kelibat 3 'makhluk' yg sgt2 dikenali...la...naik sa2 tren dgn diorang rupenye...dah turun baru jumpe
hehe...cnfirm huru-hara dunia lepas ni... biase r kalo dh jmpe dgn kwn lame..faham2 jela kecohnye kami...saya dan Amira trus meluru ke arah mereka...b'peluk sakan smbil tnye khabar...Hmm...Fatin, Auni dan Anith...masih mesra dgn saye smpai t'lupe plak yg sy pnh pndah skola...sikit pun sy x rasa t'asing bila b'sama mereka...



Still waiting 4 other frenz 2 arrive, kami borak2 la jap tentang topik hgt...ape lg klu bkn psl offer study..xlame lps tu muncul la Wan Hanis, Shikin Mazlan, Leha yg dh makin melayut, Zahidah, Seha yg makin cun, Leya, Aini,dan rmai lagi...makin lame mkin rmai dan akhirnye jumlah kami m'capai belasan org...pastu, kami naik bas T205 as told by Dila Hamzah...ade yg naik keta dgn TQa Wani. Eh, tau ke nk turun kt mane ni? Dila ckp turun dkt stsyn Petronas...Mira pun tau tmpatnye..klu nmpak jejantas n Masjid, kite turunla... Xlame lps tu..
"Ha..tu Petronas.."
"Eh, depan lagila..."
"Kt seberang tu Masjid Asy-syakirin kan.."
"btul la ni...tu ade jejantas.."
"cptla tekan buzzer..."
haha...kecoh btul! Amira kot yg tekan buzzer...bas b'henti, kami pun turun...
"La..kalo b'hnti dpn sket pun boleh...jauh gak nk jalan ni..."
"Xde jauh la...kate nk kurus..."
"Mira xyah risau..die jogging hari2...stamina dah kuat.." x psl2 je sy sakat Mira..hehe..sory ye..



Sedar x sedar, tibe2 kami sume dah t'pacak kt dpn restoran...rmai jgak yg dh smpai..Alia Nabila, Ainul Mardhiah, Shahidah a.k.a Show, kwn2 kami yg keje kt c2...Kami melangkah masuk dan sambutan dari mereka yg ada kt dlm sgt hangat, mesra...skali lagi, xtrase yg sy dah 2 thn meninggalkan mereka...sronoknye dpt jumpe balik...
"hei..sazila pun adela..."
"ehehe...i x lupe daratan tau..."
ade lg kwn2 yg blum smpai..smntara menunggu, kami b'tukar2 crite...mainly about study..b'sepah-sepah la kite lps ni...

Tgh sedap b'cerita psl Mahfuzah n Wan Juma yg dpt amik diploma kt dq, tibe2 tuan punye badan muncul kt dpn pintu...panjang umo korang..baru sebut name
X lame lps tu, 'Afifah plak smpai...soalan p'tame yg die tnye kt saye...
"bwk telekung?'
hei..dak ni perli ke ape? yela..sy pnh tnye kt die, reunion ni lame smpai zohor ke? kalo lame sy nk bwk tlkung.
Dia cakap, 'pijamle kt org len..rmai kwn2 kite yg keje c2...diorang msti ade..kt masjid pun ade...
Saya jelaskanlah mslh sy yg susah nk pkai tlkung org len especially kain...yela, xtra saiz sket w'pun xketara sgt...dia ckp sy klakar...




Bile rase dh rmai, perut plak dah lapar...tunggu nasi ayam Dila ni, sempat kami berposing sakan kt restoran tu...saya sempat hntar SMS kt Mahirah utk smpaikan slm mereka kt dia...pastu sambung borak smpai riuh restoran tu...smpai makanan dh siap pun kami xsedar...kalo x sebab Nadhirah yg gtau, sy memang xsedar yg makanan dah ready...Nadhirah pun keje kt c2 gak...so, die pkai apron hari tu..hehe cute plak...
selesai ambik makanan, saya pilih meja paling hujung...satu meja dgn Mira, Fifah, dan Hanis...time mkn je sa2 meja dgn diorang..lps makan kitorang sume suke2 hati je kacau org kt meja lain...memang acara hari tu xformal dan sgt2 santai...lbih sronok sbb ini di antara put3 je...budak putera x t'libat. So, rase mcm dunia ni kami yg punya...hahaha..
tgh kecoh2 tu, sempat jgak sy smpaikan salam Rahmah kpd mereka...dia xdpt dtg sbb ade kursus kepimpinan..(baru tadi die SMS gtau yg die jumpe Hafizi dari KISAS kt sane..) ...la..diorang xdgr pun suara sy..pas2 ade org lain ulang ape yg sy cakap dgn suara yg lbih kuat...last2, diorang dgr n trus jawab,
"WA'ALAIKUMUSSALAM..WARAHMATULLAH..."

Habis makan, smbung posing lagi...itulah kerja kami smpai azan Zohor b'kumandang...pas2, sorang demi sorang mule angkat kaki. Saya, Amira dan beberapa yg lain masih leka dan akhrnya kami decide utk solat Zohor di Masjid Asy-Syakirin...Selesai solat, patah balik ke restoran...xsmpai 10 org pun yg tinggal..Afifah n Hanis tgh tunggu parents masing2 jemput, Alia dan Ainul still borak kt kaunter...(Ainul keje kt c2 n jg kaunter hari tu....) sy dan Mira plak sibuk kacau budak2 kt dapur...siap tapau air masak lagi...hehe...tQ Dila..




Kami beramai-ramai keluar utk hntar Afifah ke kereta bile parents die smpai...smpat la b'borak dgn mak die yg sgt friendly...saya dan Amira mcm biasela..balik naik bas dan LRT tapi kali ni Aman join skali...tunggula si Aman yg tgh bz dgn bluetooth...

Kami bertiga naik bas smpai ke PUTRA T.Melati...sepanjang p'jalanan dari T.Melati ke M.Jamek, dan dari M.Jamek ke BTR, sy langsung xdpt duduk...xpela...kudrat yg Allah bagi ni rasenya masih mampu utk semua tu...

Petang tu, Mira x turun kt Chan Sow Lin...die turun skali ngan saya kt BTR sbb parents die tgh ziarah adik die kt asrama SMA-MAIWP..kt BTR n dkt dgn rumah saya..
Smpai di BTR, kami b'dua turun dan tinggalkan Aman sorang2 kt dlm tren..die turun kt BTS...keluar dari tren sy trus salam n pluk Mira..parents die nk amik die kt stsyn tu sbb adik die nk jumpe die..sy igt petang tu nk jln kaki je balik rumah...agak jauhla tapi dah biase...
tiba2 Mira panggil saya n mak die ajak tumpang skali...sy pun terimalah pelawaan tu..lagipun mak die dh biasa dgn kaw BTR ni..diorang ade sedare kt sini...ayah die yg drive..mule2 nmpak ayah die dari blakang...igtkan tu abg sdare die sbb nmpak mude dari blakang. Nk kate abg die, xmungkin sbb abg die kt Mesir...sy tnye Mira n die kate tu ayah die...adik die pun ade dlm keta tu...ayah die hntar smpai depan lorong.

Lepas ucap terima kasih dan b'salaman dgn ibu dan adik Mira, sy pun meneruskan beberapa langkah utk smpai ke rumah....

1 comment:

mahir said...

wwawawa...besnye..rindu kat korang smua..
hmm,bila la mahir dpt jmpe dak2 smakl lg.. da 3 tahun xjmpe..hu3